Ondřej Vetchý Prezidentku nezachránil. Ani v pohádce

Jana Černá

Prezidentka | Foto: Bioscop
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

V kinech startuje nový film Prezidentka. V hlavních rolích se představila Aňa Geislerová a Ondřej Vetchý. Krásná Praha, příjemná hudba. Romantický film nebo hořká komedie?

Ateliér | Foto: Bioscop

Nádherně nasvícený Hrad, Kampa, ale i restaurace a romantický ateliér Ondřeje Vetchého oproti tvrdé realitě prezidentského úřadu. Toho se ve filmu zhostila herečka Geislerová. Jediné, co ji „vyneslo“ byl nádherný outfit a autentické prostory Hradu. Její dvojrole, tedy hra na obyčejnou ženu, aby Vetchý nepoznal, byla v jejím hereckém projevu slabá, bez noblesy, prožitku a šťávy stejně jako recitace Němcové i slova o Havlovi vyzněla naprázdno. Role matky, která nemá na svoji dceru čas vyzněla nepřirozeně stejně jako prezidentka sama.

V předvečer uvedení do kin se konala v Lucerně premiéra za účasti herečky, která se do této role nastilizovala pompézním příjezdem ve vlastním luxusním voze s náležitým výrazem ve tváři. „Gaislerovou nemusím, stylizuje se do něčeho, na co nemá,“ uvedl jeden z hostů na premiéře. Sama herečka se proslavila velmi nevhodnými komentáři a hodnocením nedávné nejen politické situace.

Pro Ondřeje Vetchého to byla velmi nezvyklá role, kterou ve svých šedesáti letech zahrál se svým typickým klučičím nadšením, přesto kolegyni Geislerovou nezachránil. Zapomentý střevíček připomínal Popelku a film se lehce stylizoval do Osobního strážce. Byl natočen ve velmi atraktivních prostorách, kterou podrthla příjemná hudba. Diváky tak více zaujala nádherná romantická stará Praha než hereččin výkon a samotný příběh.

0