Vánoční svátky. Nadělte si dárky, které jsou zadarmo, ale nejdražší

Jana Černá

Josef Lada | Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Již čas adventní nás nabádá ke zklidnění, rozjímání, reprospektivě i možnost nových začátků. Vánoce jsou dny, ve kterých se setkáváme se svými nejbližšími. Co v sobě skrývají dny zázraků a přání?

Foto: Pixabay

Někteří během předvánočního času odjeli do hor, jiní se například věnují doma přípravám na Vánoce. Nejhorší, co můžeme pro své zdraví a pohodu udělat je stresovat se během vánočních nákupů. Přesto, že to všichni víme, pokušení nakoupit neodoláme. Dlouhé fronty na parkovištích i u pokladen mluví za vše.

Svátky nejsou o soutěži, jestli koupíme to nejlepší, co jsme chtěli, ale o zamýšlení se nad naším životem. Čas krátkých dní nám umožňuje usednout s knihou u čaje a vánočního cukroví, popovídat si s přáteli v restauraci u sklenky vína, zkrášlit si domov a ve svátečním a harmonickém naladění se těšit na Štědrý den. Den, na které se nejvíce těší děti. Vystresovaní rodiče na svateční atmosféře nepřidají a děti tuto vzpomínku ponesou celý život.

„Elegantně se obléci, nazdobit stromeček, stůl, je důležité. Bez příjemné atmosféry, klidu, umění prožít tyto dny v pokoře a úctě je ale daleko důležitější,“ říká poradkyně v oblasti osobního a profesního rozvoje, Alka Hájková. Pokud jsme neměli během roku čas, odvahu, chuť řešit spory, zamysleme se sami v klidu a tichosti nad tím, zda dokážeme lidem kolem nás odpostit, smířit se , posedět u vánočního stormečku bez hořkosti a výčitek. Nakonec už jen samotný fakt, že jsme se mohli sejít ve zdraví je tím největším a nejhodnotnějším dárkem, který jsme si mohli pod stromeček nadělit. Ozdobte svůj dům úsměvem, laskavostí avelkorysostí. Nic to nestojí a přeci jen je to to nejdražíš, co můžeme dát.

0