V čem spočívá tajemství kvalitních a krásných vlasů Indů?

Jana Černá

Foto: Alka Hájková
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Vlasy jsou ozdobou dětí, žen i mužů. Jejich upravenost, sestřih vypovídá o jejich majiteli téměř vše. Kvalita vlasů je také otázkou genetiky. Jak o ně pečují Indové, aby byly lesklé, husté a kvalitní?

Na návštěvě u Indické princezny | Foto: Naresh Nanga

Velmi krásné, husté vlasy mají Indové. Jejich tajemství krásy je jednoduché. „Nedávno jsem se během mé návštěvy v Indii vyptávala místních, jak to dělají, že mají tak kvalitní a hezké vlasy,“ vypráví Indka, žijící v Čechách, Alka Hájková. „Bylo mi řečeno, že si je na rozdíl od Evropanů nemyjí každý den, místo gelů a sprayů používají kokosový olej. Způsobů, jak dosáhnout kvality, atraktivního vzhledu je ale víc. Také o nich píši ve své nové knize Návrat do Indie.

Foto | Alka Hájková

Podle toho, co mně vyprávěli, je to opravdová alychmie, které je ale potřeba věnovat čas i potřebnou péči. V Indii jsme najezdili více jak 2000 km, nachodili neuvěřitelné množství kilometrů,  prošli ulice, trhy a musím říct, že ani u lidí, kteří převážně přes den žili na ulici jsem neviděla zanedbané vlasy, natož, aby páchly,“ vypráví do nově připravované knihy Návrat do Indie Alka Hájková, která většinu svého života prožila v Československé a České republice.

„Nerada srovnávám. Jak se říká: jiný kraj, jiným mrav, mentalita, možnosti atd. Musím říct, že Češi jsou velmi pracovitý národ, mají rádi tradice, například na Baťu jsme tady narazili na každém rohu a ke mně jako rozené Indce se tady chovají velmi pěkně,“ zakončuje své povídání Hájková.

0