Jan Pirk: Virus nepozná, kolik lidí sedí u stolu

Alena Hájková

MUDr. Jan Pirk | Foto: Miloš Kraus
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Respektovaný lékař miluje sport, který ho udržuje ve skvělé kondici. Svůj diář má už teď plný téměř rok dopředu. Nechybí v něm ani plavání, kterému se věnuje pravidelně jednou týdně. S kým stráví Vánoce a jak bude relaxovat o svátcích, jak vnímá covidová nařízení, prozradil Jan Pirk magazínu VIPosobnosti.cz.

Lékař Jan Pirk má svůj čas naplánovaný téměř po minutách. Před Štědrým dnem přijímá jedno přání za druhým, a to nejen od přátel, ale také svých pacientů.“Teď mě čekají dvoje Vánoce. 23.prosince budeme u jednoho syna, na Štědrý den s manželkou a druhým synem. Hned potom odjíždíme na hory do severních Čech. Tam strávíme i Silvestra“, říká kardiolog, který má na tento čas naplánovanou tůru i běžky. „Málokdy už vydržím do silvestrovské půlnoci. S manželkou a přáteli si připijeme dříve. Budeme s našimi přáteli, kterých mám opravdu hodně. A nejlépe se cítím mezi obyčejnými lidmi,“ dodává Jan Pirk.

Čtěte také: Proč je láska stres? Nejen na to odpověděl srdcový král Jan Pirk

Ten je v poslední době viděn v médiích jako odpůrce covidových opatření. „Překvapila mě nová dnešní nařízení. Čtyři lidi u stolu. Viru je přeci jedno, kolik jich u něj sedí. Doufám, že s jarem toto vše skončí. Také by se chtěl ve zdraví a klidu dožít svých 74. narozenin,“ prozrazuje jedno ze svých přání pro příští rok. „Mrzí mě, že jsou k sobě lidé neohleduplní, arogantní a někdy ani pro ránu nejdou daleko, a to i v této vánoční době,“ přesto věří, že v příštím roce se nejen covidová situace, ale také mezilidské vztahy zlepší.

 

0