Podle manželky Jonáka v Discolandu kuchaři vařili oblíbené jídlo

Jan Čížek

Discoland | Foto: Česká televize
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Discoland Sylvie nebyl vyhlášen jen osobnostmi, které jej navštěvovaly, ale také výbornou kuchyní. Jonák si také potrpěl i na luxusní vybavení interiéru. Jak na spolupráci s ním vzpomíná bytová designérka, platil vždy, jak měl?

Majitel Ivan Jonák si potrpěl na luxus, ke kterému patřilo i zařízení interiéru. „Vzpomínám si, že mě tehdy pozval, abych mu navrhla dekorační látky,“ vypráví pro VIPosobnosti.cz bytová designérka Lenka Horáková. „Šlo se po schodech dolů,  kde bylo vždy takové nepříjemné přítmí, intimní osvětlení.  Tam jsem se necítila dobře. Nahoře, v prvním patře měl byt, který chtěl oživit látkama. Platil vždy hotově. Podání ruky po domluvě obchodu bylo u něj samozřejmostí. Na fakturaci si nehrál,“ dodává designérka.

V Discolandu byla také vyhlášená česká kuchyně. „Jeho manželka Ludvika vařila vynikající svíčkovou. Každý kuchař, který u nich pracoval se ji naučil podle paní Jonákové. Byla excelentní, a tak se stala tradicí“, dodává Horáková. Na ní si pochutnala nejedna známá osobnost, o které v devadesátkách v tomto legendárním klubu nebyla nouze. DJ v něm byl syn slavného pianisty Rudolfa Rokla, a tak je nasnadě, že i Mistr, který do klubu zavítal, ochutnal skvělou svíčkovou paní Ludviky Jonákové, která byla později údajně zavražděna vlastním manželem. Jonák byl odsouzen a odseděl si 18 let, po propuštění po dvou letech tento kontroverzní podnikatel zemřel sám a bez peněz.

6