Známému plastickému chirurgovi asistoval na vodních lyžích osobně mistr světa

Autor: Jan Čížek

MUDr. Libor Kment | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Voda je živel stejně jako plastický chirurg Libor Kment. Ten se cítí na vodních lyžích stejně sebejistě jako na operačním sále. V neděli pro své kamarády uspořádal společně s mistrem Evropy ve vodním lyžování sportovní odpoledne, při kterém o exhibici, ale i pády nebyla nouze.

Za tím, co vypadá jednoduše se skrývá dřina, letitý trénink, ale i zkušenosti. Vyprávět by o tom mohl nejen plastický chirurg Libir Kment, ale například i úspěšný fotbalista Vladimír Hruška, který za svůj Bohemians získal v roce 1983  historický titul mistra republiky. Díky němu postoupil do semifinále Poháru UEFA. „Není to lehké. Rád jsem si to vyzkoušel. Moc se mi tady líbí a jako sportovec obdivuju každého, kdo něco takového dokáže,“ vysekl poklonu Liboru Kmentovi a čtyřnásobnému mistru Evropy a vícemistr světa ve vodním lyžování Františku Stehnovi.

MUDr. Libor Kment a světový šampión František Stehno se svými svěřenci | Foto: Alena Šulcová

Právě František Stehno, který nás úspěšně reprezentoval ve světě trénoval národní reprezentanty v Československu, Itálii, Řecku a ve Spojeném království. „Více jak před dvaceti lety jsem na zelené louce u Pardubic vybudoval kemp, do kterého rádi jezdí sportovní nadšenci,“ zavzpomínal trenér. Jeho zkušeností rádi využily i osobnosti, které si přišly vyzkoušet, jak náročná jízda na lyžích je. Ujal se role řidiče, Libor Kment role instruktora a o nové zkušenosti a zábavu tak nebyla nouze. „Jezdíme průměrnou rychlostí 50km/hod. Náraz na vodu může být tvrdý. Nejvíc to odnesou polámaná žebra,“ vypráví dál majitel Marina Kempu v Mělicích.

Fotbalový reprezentant Vladimír Hruška| Foto: Alena Šulcová

Vyhledávaný plastický chirurg na vodě tráví téměř všechne svůj volný čas: „Jsem blázen do sportu, a hlavně do vodních sportů. Především windsurfing, surfing a vodní lyžování. Samozřejmě mám rád lyžování, snowboard a další sporty,“ netají se svojí láskou ke sportu MUDr. Libor Kment, který patří ke špičkovým chirurgům v oblasti estetické a plastické chirurgie.

0