Osobnosti opět podpoří postižené, kterým pes dokáže otevřít i lednici

Jana Černá

Jan Čenský | Foto: Helppes
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přidat na Seznam.cz

Slavnostní předání nově vycvičených asistenčních psů neziskové organizace se uskuteční již tuto sobotu. Jedná se o již devatenáctou slavnostní promoci čtyřnohých absolventů psí akademie spojenou s předáním postiženým lidem. Víte, kolik stojí výcvik jednoho psa?

Na sobotní akci si lidé s postižením převezmou své psí anděly z rukou patronů, kteří projekt Pomoc přichází na čtyřech tlapkách podpoří svým benefičním vystoupením. Patronaci přislíbilo mnoho známých osobností, které organizaci dlouhodobě podporují. Marta Jandová, Marta Kubišová, Bára Nesvadbová, Zbyněk Drda, Dr. Petr Pečený, Jakub Kohák, Adam Mišík, Milan Peroutka, Jan Potměšil, Viktor Sodoma, Václav Vydra, Miro Žbirka a další. Akcí provází osvědčená moderátorská trojice Patricie Pagáčová, Jan Čenský a Miroslav Konvalina. Významným patronem této organizace byl léta také zpěvák Karel Gott.

Marta Kubišová, Zuzana Daušová, Jan Čenský | Foto: František Jirásek

„Pokud si budete chtít vzít s sebou své psí kamarády, je nutné u vstupu předložit platný očkovací průkaz či pas psa“, říká ředitelka Helppes, Zuzana Daušová.

Asistenční pes | Foto: František Jirásek

Návštěvníci se mohou těšit také na ukázky dovedností psích pomocníků v tradičním i netradičním pojetí. Pokud budete mít čas a chuť, milujete čtyřnohé kamarády a obdivujete postižené lidi za jejich statečnost, přijďte se podívat do motolského výcvikového areálu. S čtyřnohými kamarády tak můžete zažít nejen netradiční Super den, ale také a oslavu 20. výročí neziskové organizace, která pomáhá těm nejpotřebnějším. Pro zajímavost dodáváme, že výcvik jednoho psa stojí přibližně dvěstěpadesátce tisíc korun. Úctyhodná částka i pomoc, která si respekt určitě zaslouží.

0