Natáčení nám komplikovala Antalová, vzpomíná na Pojišťovnu štěstí Jiří Adamec

Jana Černá

Miroslav Etzler a Kateřina Brožová v Pojišťovně štěstí | Foto: se souhlasem TV NOVA
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Na obrazovkách televize NOVA opět běží oblíbený rodinný seriál Pojišťovna štěstí, který se začal vysílat již v roce 2004. Vystřídala se v něm plejáda hvězd a dodnes patří mezi nejkvalitnější a nejsledovanější díla Jiřího Adamce.

režisér Jiří Adamec po 18 letech natáčení | Foto: František Jirásek

Celý příběh se odvíjí od postavy Anny Jánské, která přišla o manžela a spletitými cestami osudu začala pracovat jako tisková mluvčí v pojišťovně, které šéfoval Miroslav Etzler. Jeho manželku ztvárnila Kateřina Brožová, která pracovala jako designérka a o jejich domácnost se starala hospodyně.

Alena Antalová a Jan Hájek po 15 letech natáčení seriálu Pojišťovna štěstí | Foto: Mirek Malec

Manželku ředitele navštěvoval milenec, shodou okolností podřízený šéfa pojišťovny. Toho si zahrál Jan Šťastný. Na první pohled této rodině nic nechybělo, přesto se časem ukázalo, že jim luxus štěstí ani lásku nepřinesl. Ředitel pojišťovny, Tomáš Kraus se zakoukal do své kolegyně a do rozpadu rodiny chyběly už jen krůčky. „Kateřina byla velmi atraktivní dáma, proto jsem hledali typ ženy, která by symblolizovala klid, pohodu i rodinu,“ zavzpomínal pro VIPosobnosti.cz po téměř 18 letech Jiří Adamec. „Bohužel nám natáčení komplikovala tím, že byla téměř nepřetržitě těhotná. Co si pamatuji, tak nejméně dvakrát.“

Jiřina Bohdalová a Petr Kostka v Pojišťovně štěstí | Foto: se souhlasem TV NOVA

Seriálu dodal na kvalitě výborný výběr herců, mezi kterými zazářila hospodyně Kekulová (Jiřina Jirásková), Petr Nárožný, Petr Kostka, Jiřína Bohdalová, Jaromír Hanzlík nebo Jiří Dvořák. Své profesní zkušenosti tady získal i oblíbený Vojta Kotek a Nicol Štíbrová. „To, že se mi lépe spolupracuje s lidmi, se kterými jsem naladěn na jednu vlnovou délku, je pravda a všechno je s nimi opravdu jednodušší. Na druhou stranu režisér je právě ten, kdo sestavuje tým lidí, se kterými bude spolupracovat, takže je to jen na něm. On je skutečně jediný, kdo rozhoduje prakticky o všech lidech, kteří ho obklopují a tvoří jeho tvůrčí tým. Začíná to partou, která staví dekorace, muzikanty, kostymérky, kameramany, až po představitele hlavní herecké role. To vše je jen na volbě režiséra. Sestavení tvůrčího týmu je jednou z věcí, která velmi vážně rozhoduje dlouho dopředu o úspěchu nebo neúspěchu té, či oné show, filmu, seriálu… Sestavit dobrý a spolehlivý tým je důležité také proto, že na zbytečné zápasy, zejména v televizi při realizaci seriálu, není čas a všichni musí táhnout za jeden provaz. Jinak se to projeví na konečné podobě díla, “ vysvětluje pro VIPosobnosti.cz režisér.

8