Marek Lambora ve Slunečné bude v ohrožení života

Jana Černá

Marek Lambora | Foto: FTV Prima
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přidat na Seznam.cz

Predrag přislíbil rodině Linhartů krevní mstu, a tak se ji chystá vykonat. Na mušku mu přijde Janek, Týna i Janův bodyguard Eva a falešná manželka v jedné osobě. Jak si herci užívali přestřelky?

Predrag (Predrag Bjelac) zamíří na Janka pistolí a chystá se ho zastřelit. V tom okamžiku se ale před ním objeví Eva – najatý bodyguard a fiktivní manželka. Jenže než stačí cokoliv udělat, padne výstřel a Eva v podání Vandy Pilař Chaloupkové se skácí k zemi. „Eva ani těmi slepými náboji nevystřelila, to jen Predrag. Byla jsem trochu ochuzena. Vyřešil to za mne střih,“ usmívá se herečka, která po střele, kterou Predrag vypálí, padne k zemi. „Trochu jsem si poležela. Mezi záběry, než se vše připravilo, jsem byla na dece a čekala, až se vše odtočí. Nakonec jsem pak přiběhla k Predragovi, poskytla mu první pomoc a zastavovala krvácení,“ prozrazuje jeden ze svých posledních záběrů herečka.

Hlavní aktér Marek Lambora, a nejen on, byl při natáčení dramatické scény v dobrých rukou kaskadéra Petra Drozdy, který celou přestřelku koordinoval. „Vzal jsem si Marka stranou a ukázal mu na žíněnce, jak padat, když ho zasáhne výstřel. Herci následně dostali neprůstřelné vesty, na ně kostým a pod něj ještě pyrotechnici připravili malé rozbušky s krví,“ poodhaluje filmová kouzla hlavní kaskadér seriálu. „Predrag vystřelil, pyrotechnik Marka odpálil a herec padl. Bylo to perfektní, Marka jsem pochválil, že to udělal dobře, a on mi zase děkoval za rady, protože by to prý jinak tak hezky nezvládl,“ prozrazuje Petr Drozda, který se se seriálovým mafiánem Predragem zná mnoho let. „Spolupracovali jsme spolu na několika filmech a seriálech, známe se dobře. A i když ten postřel u něj nebyl vidět, tak to taky zahrál dobře. Padal na výstřel pistole, vím, co umí, a je to skvělá práce.“

Další den se se na divokou přestřelku navazovalo natáčením v ateliérech. Hlavu z toho nejvíc měly kostymérky a maskérky, protože autenticky namalovat nejen na obličej zranění je umělecká práce. I když se záběry jako z mafiánského filmu zdají být děsivé, herci na place takové natáčení milují a dost si při něm libovali.

0