Kvůli komu se Bedřich v Ulici konečně odpoutal od Anči?

Tereza Drtinová

Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Kdo sleduje tento nekonečný seriál ví, že vztah Alice a Bedřicha si prošel nejednou krizí. Přestože se několikrát rozešli, po čase se k sobě opět vrátili. Nyní je to však jiné. Milují se, rádi by byli spolu, na tom nejpodstatnějším se ale neshodnou, na plánech do budoucna. Ani jeden z nich bohužel nedokáže změnit své životní priority, což znamená jediné… Co to s nimi udělá? Jakým směrem vykročí dál?

Když se Bedřich (Adrian Jastraban) a Alice (Eva Hacurová) před dva a půl rokem seznámili, netušili, jak moc jim toto setkání změní život. To, co se zdálo jako dobrodružství na jednu noc, přerostlo ve vztah, jenž byl pro oba svým způsobem zásadní. Bedřich se díky Alici odpoutal od Anči (Ljuba Krbová), která měla strach začít s ním opět žít jako kdysi, ačkoliv se k sobě po delší době znovu vrátili. Alice záhy zjistila, že Bedřich je úplně jiný než její dosavadní známosti, že je pro ni ten pravý, byť o něco starší než ona.

Do vztahu s Bedřichem si Alice přinesla jedno velké tajemství. Přivydělávala si na erotické lince. Když to prasklo, Bedřich se s ní rozešel, protože něco takové nemohl rozdýchat. Po čase se dali znovu dohromady, ovšem jejich vztah se po pár měsících znovu otřásl v základech. Alici se totiž tak zkomplikoval život, že nakonec musela Bedřichovi přiznat, že se k brigádě na erotické lince na čas vrátila. I tehdy to vypadalo na definitivní rozchod. Do celé kauzy se navíc přimíchal i Dan (Vojtěch Hrabák), Bedřichův podřízený a svým způsobem i chráněnec, jenž se do Alice coby Laury zamiloval a udělal si z ní svoji důvěrnici.

Když Bedřich vážně onemocněl, zpočátku se zdálo, že na to bude sám. Jakmile se o jeho zákeřné chorobě dozvěděla Anča, snažila se být mu oporou. Později ho držela nad vodou i Alice, jíž své potíže dlouho tajil. Ti dva se k sobě nakonec znovu vrátili. Tehdy si mysleli, že je už nic nerozdělí. Jenže před čtvrt rokem začaly Alici tikat biologické hodiny. A rázem bylo všechno jinak. Zatímco Alice začala toužit po dítěti, samozřejmě s Bedřichem, Bedřichovi se do založení nové rodiny už nechtělo nejen kvůli jeho věku, ale také hrozbě, že by se mu mohla vrátit rakovina. Přestože se oba snažili tuhle krizi překonat, právě Alicina touha po mateřství je rozdělila. Alice si navíc uvědomila, že u Bedřicha zřejmě nikdy nebude na prvním místě, že pro něj budou téměř vždy důležitější jeho děti – Lada (Žofie Divišová), Franta (Matyáš Valenta) a Ema (Anna-Marie Valentová). Sečteno, podtrženo, na Alici toho bylo najednou moc. Bedřicha miluje, ovšem nechce se kvůli němu připravit o možnost mít vlastní děti. Také Bedřich má Alici hodně rád. Doufal, že jim to spolu vydrží. Bohužel jí teď nedokáže splnit její momentálně největší přání…

Odchod Alice byl pro Bedřicha obrovskou ranou. Rozchod přišel poměrně nečekaně, takže měl Bedřich o čem přemýšlet od chvíle, kdy se za Alicí zavřely dveře. Přehodnotí přeci jen svůj postoj, jak mu radí Miloš a koneckonců i Anča, nebo zůstane v tomto bodě neoblomný? A co Alice? Vychladne za těch pár dní, co jsou s Bedřichem od sebe, a rozhodne se mu dát ještě šanci? Bedřich by si to určitě přál. Alice k němu dokonce i přijde domů. A právě tahle její návštěva Bedřicha hodně zasáhne. Stane se totiž přesně to, co už tuší… Co bude definitivní tečkou za jejich vztahem? Jak to vezme Alice? Jak Bedřich? Proč si budou o Bedřicha dělat starost jeho blízcí? Nejen o tom v dalších dílech oblíbeného seriálu.

0