Kristián Kodet vyměnil svůj dům na Floridě za muzeum

Jana Černá

Miroslav Donutil, Kristián Kodet a Felix Slováček | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Malíř Kristián Kodet si udělal radost. A ne ledajakou. Ve Velkém Meziříčí koupil nádherný gotický dům, ze kterého vytvořil muzem.  Jsou v něm vystavena díla tří generací Kodetů. Na jeho slavnostní otevření dorazili umělci z celé republiky.

„Koupil jsem palác, na který mi nikdo nepřispěl,“ říká pro VIPosobnosti.cz malíř. „A stále do něj průběžně investuji. Jsem si vědom toho, že už tady dlouho nebudu, rád bych, abychom tady táta, dědeček i já dál žili. Je tu stálá výstava, kterou můžou lidit navštívit a prohlédnout si díla našeho rodu.“

Miroslav Donutil a Petr Janda sledují přestřižení slavnostní pásky Kristiánem Kodetem | Foto: Alena Šulcová

 

 

Slavnostní otevření zahájil saxofonista Felix Slováček známou melodií z pera Karla Svobody, Cirkus Huberto. Poté se slova ujal Miroslav Donutil. Velký aplaus sklidil také frontmen skupiny Olympic, Petr Janda, který svým hitem Otázky rozezpíval celé muzeum. Na tuto událost se přijel podívat také fotograf Jakub Ludvík, návrhářka Beata Rajská, Pavel Zedníček a další známé osobnosti.

Felix Slováček a produkční Alka Hájková | Foto: Viktoria Sion

 

„Nejen v malířství se nemůžete po nikom opičit. Pak to děláte 74 let a buďto se vám to povede, nebo ne“, řekl na slavnostním otevření pro VIPosobnosti.cz Kristián Kodet, který před nedávnem prodal svůj dům na Floridě. „Na aukcích kupuju sám různé obrázky, ale tady v muzeu najdete především díla naší rodiny, “ uzavřel Kodet.

3