Kostky jsou vrženy, a to nejen v hazardu. Jak z nich věštit?

Autor: Jana Černá

Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Hrací kostky sloužily nejen ke hře, ale také k věštění budoucnosti. Jejich historie sahá až do doby kamenné. Podle archeologických vykopávek se první kostky vyráběly z kostí, později z hlíny. Největší rozmach hry v kostky nastal v době starověkého Říma. Toto impérium a jeho vládci hře v kostky propadali natolik, že hra byla později postavena mimo zákon. Již slavný Caesar použil citát spojený s touto hrou „Alea iacta est“, tedy „Kostky jsou vrženy“. Toto prohlásil vojevůdce a politik ve chvíli, kdy překročil řeku Rubikon. Hrát můžete s jednou nebo více kostkami. Házet je můžete z ruky nebo kalíšku. Vždy platí hodnota, která se ukáže na vrchní straně kostky.

V době kamenné sloužily kosti k věštbám i hře | Foto: Pixabay

Kostky ale nemusí sloužit vždy jen ke hře. Pokud nejsou stanovena jasná pravidla, umění z nich cokoliv vyčíst může být alchymie. „Pro věštění je důležité, aby byly kostky čisté, zbavené negativních energií,“ říká pro VIPosobnosti.cz kartářka a vědma Barbara. „Pokud chcete znát rychle odpovědi na vaše otázky, právě hod kostkou je nejlepší. Použít můžete dvě nebo tři. Důležité je umět si správně položit otázku. Ptejte se ale jednoduše,“ dodává vědma. „Odpověď nemusí být jednoznačná. Tady je potřeba umět číst symboliku stejně, jako v kartách.“ Každý hod je jedinečný. Důležité je, abyste byli uvolnění, přirození a pokud možno v místnosti sami.

Hra v kostky je velmi zábavná. Hrát je můžete kdykoliv a kdekoliv. Také věštění s nich může být pro vás zajímavou zkušeností. Existuje spousta návodů, jak hrát, předpovídat budoucnost, štěstí i lásku.

0