Karel Gott měl jen tři opravdové kamarády, prozradil Patrik Rokl

Jana Černá

Slavnostní otevření kavárny | Foto: Franišek Jirásek
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Na slavnostním otevření kavárny Karel v centru Prahy se sešli nejen fanoušci Karla Gotta, ale také jeho dlouholetí přátelé a spolupracovníci. Útulná kavárna je věnována zpěvákovi, který nás bohužel opustil a mnohým dodnes chybí.

Právě proto se noví majitelé rozhodli tímto krokem připomenout Mistra, který celý život rozdával radost druhým. Na slavnostním otevření nechyběl samozřejmě saxofonista Felix Slováček: „Z té původní naší kapely jsem už zůstal jenom já. Na spolupráci s Karlem mám krásné vzpomínky“, řekl pro VIPosobnosti.cz muzikant, který v květnu oslaví 80. narozeniny.

Ondřej Provazník a Felix Slováček | Foto: František Jirásek

V kavárně nechyběl ani syn geniálního pianisty Rudolfa Rokla: „Máma pro nemoc přijít nemohla, tak jsem tady sám. Karel mě provázel od dětství, byl s tátou velký a opravdový kamarád. On měl vlastně jenom tři. Tátu, Jirku Štaidla a Karla Svobodu,“ zavzpomínal na Mistra pro VIPosobnosti.cz a nově připravovanou knihu o Mistrovi slavný DJ. Společně s producentkou Alkou Hájkovou se shodli na tom, že Rudolf Rokl byl velký introvert a asketa. „On se nikomu hned tak neotevřel. Já jsem po mamince. Kdybych byl po něm, tak skoro nemluvím.“

Patrik Rokl a Alka Hájková \ Foto: František Jirásek

Téměř na každém koncertě měl Rudolf Rokl a Felix Slováček svůj vlastní muzikantský prostor, ve kterém měli i větší potlesk než Karel Gott: „Karel to nesl velmi statečně, byl na nás hrdý. Věděl, že skvělá kapela je pro něj velmi důležitá,“ řekl Slováček do nové knihy o Karlu Gottovi. „Vzpomínám si, jak mi Rudla přehrával na zkoušce v Lucerně Gershwina. V tu dobu jsem studovala konzervatoř Jaroslava Ježka. Když jsem ho slyšela, váhala, jsem, zda mám ve studiu klavíru a zpěvu ještě vůbec pokračovat,“ řekla s respektem k tomu geniálnímu pianistovi producentka Alka Hájková.

Karel GOTT A Rudolf Rokl | Foto: Česká televize

Kavárna je otevřená, a tak její fandové můžou při poslechu písni Karla Gotta ochutnat i skvělou kávu, kterou měl Mistr rád. Stěnu zdobí velkoformátové fotografie Františka Jiráska. Nostalgii i připomenutí našeho Mistra Karla Gotta, to vše najdete v této kavárně.

90