Které osobnosti patřily mezi vzory Karla Gotta?

Autor: Alena Hájková

Karel Gott | Foto: František Jirásek
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přidat na Seznam.cz

Naše hezké oblečení visí už rok ve skříni a čeká stejně jako my, kdy se budeme moct pěkně obléknout. Být pěkně upravení, působit pozitivně je důležité nejen pro naši psychiku, ale také je naší vizitkou. Své o tom věděl jeden z našich největších elegánů, zpěvák Karel Gott.

To, jak se oblékáme bychom neměli ponechat náhodě. Jiné šaty slouží přes den, jiné večer. Odpolední dress code může být ležérnější, přesto by mělo být elegantní, vzdušné a sladěné s našimi doplňky. Odborníkem na slovo vzatý byl Karel Gott, který si potrpěl na elegantní oblečení a vybrané chování není pochyb. Velmi dobře věděl jaký outfit zvolit na určitou příležitost. Na večerní představení vždy rozlišoval, co si oblékne na sebe. A tak nenechal nejen muziku, ale ani oblečení náhodě a tak se hostitele zeptal, co si večer obleče. Když zpěvákovi odpověděli „Beru si smoking“ odpověděl Gottovi. “ Á tak to já jedu hned po zkoušce domů pro oblek. Když je hlavní hvězda večera slavnostně oblečená, je potřeba se přizpůsobit“, řekl nekompromisně Mistr, od kterého by se mohl nejen vybraným způsobům chování kde kdo učit.

„Samozřejmě, že výchova každého z nás začíná u rodičů. Přitom je ale důležité, aby člověk sám již od malička chtěl být noblesní, aby se krásně vyjadřoval a zdvořile jednal s lidmi. Aby neříkal „vole“, „trhni si, vole“. To není jen otázka školy nebo rodičů. Ten, kdo chce takový být, může už jako kluk obdivovat herce ve filmech nebo v divadle, může sledovat, jak se chovají nebo jak jednají s ženami. Mým velkým vzorem byl například Oldřich Nový,“ řekl v rozhovoru pro VIPosobnosti.cz Gott.

Je to jednoduché. Když mě film nebo kniha zaujmou, pak se i já chci podobat hrdinovi, kterého obdivuji. Nechci chodit ošuntělý, chci vejít a udělat dojem. Chci mluvit tak zajímavě a hezky, aby mi lidé začali naslouchat. A když něco chci, tak si vždycky najdu cestu, jak toho dosáhnout.

Také my bychom měli pečlivě sladit naše oblečení, doplňky se slušnou, příjemnou komunikací, pozitivní náladou a energií. Důležité je hlídat si naši řeč těla, která o nás prozradí víc, než jakýkoliv luxusní outfit.

0