Jiří Krampol slaví 84: Život je stranda

Jana Černá

Jiří Krampol | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Oblíbený moderátor a herec Jiří Krampol slaví dnes 84. narozeniny. Už o víkendu se sešel se svými přáteli a kolegy, aby představil nový dokumentární film, ve kterém nejen o humor určitě není nouze.

Život je stranda | Foto: Alena Šulcová

„Mně se změnil život vloni před Vánocemi,“ řekl pro VIPosobnosti.cz oslavenec. „Byl jsem vážně nemocný, ležel jsem v nemocnic a hlavou mi projel celý život. Od té chvíle uznávám a ctím úplně jiné hodnoty.“ Jiří Krampol natočil například úspěšný film Pumpaři od Zlaté podkovy, seriál Malý pitaval z velkého města, ale také moderoval oblíbený pořad Nikdo není dokonalý. Mezi hosty byl tehdy i zpěvák Karel Gott, který by oslavil letos 83. narozeniny, a to 14. července: „Vystudoval jsem vysokou školu, za což jsem byl rád, protože abychom se na tu školu vůbec dostali, Gott se musel vyučit elektrikářem, já soustružníkem. Dnes se na to všichni dívají úplně jinak. Karla jsem měl rád, vážil jsem si ho. Narozeniny jsme slavili i spolu, tedy když Karel měl čas, protože on byl hrozně rozlítanej,“ prozradil do nově připravované knihy Jiří Krampol.

Jiří Krampol také v připravované knize spisovatelky Alky Hájkové zavpomínal na minulé časy: „Dělali jsme jeden film na motivy velmi zajímavé knihy. Z Barrandova ale začaly chodit připomínky jako například, kde máme vůdčí úlohu komunistické strany, Svazu socialistické strany mládeže? Celý film začali předělávat tak, že z něj vznikl těžká „angažák“. A co jsem měl dělat? Říct, že v tom tedy nebudu hrát a nechat se vyhodit a jít pracovat do skladu? Na to jsem vysokou školu nestudoval. Chtěl jsem hrát,“ vypráví v knize dál Jiří Krampol.

V současné době ale Jiří Krampol se svým štábem dokončil autobiografický dokument o sobě s názvem Život je stranda, který bude mít premiéru 1.září. „Místo do školy půjdete do kina“, pozval s humorem svým vlastním herec a moderátor. Ve filmu se objeví například zápasník Karel Vémola, Natálie Grossová, Uršula Kluková, Jiří Suchý. Dvorním fotografem je dlouholetý přítel herce, Miloš Schmiedberger.

0