Jiří Adamec. Stala se mu Sanitka osudnou?

Jana Černá

Jiří Adamec na křtu | Foto: František Jirásek
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Tvůrce desítek úspěšných seriálů, zábavných pořadů utrpěl ošklivý úraz. A to právě v čase, kdy v televizí běží již několikátá repríza oblíbeného seriálu Sanitka. Jiřímu Adamcovi v době jejího natáčení 33 let. Dnes se na seriál dívá s nostalgií. „Pro mě to bylo tehdy velmi úspěšné režisérské televizní dílo. Natočili jsme celkem 11 dílů, což byla na tu dobu netypická stopáž,“ zavzpomínal pro VIPosobnosti.cz režisér.

Začátkem března oslavil režisér 75. narozeniny. „Přála jsem Jirkovi k narozeninám a bavili jsme se také o tom, jak dnes žije,  jeho vile na Hanspaulce, ve které sídlí indický velvyslanec,“ říká producentka Alka Hájková. „Právě jsem se vrátila z Indie, tak jsme to všechno probrali. Nevynechali jsme ani právě aktuální Sanitku a seriál Zkoušky z dospělosti, které také běží na obrazovce.  Říkal, že se mu ozvalo několik lidí, že se právě na tyto seriály opět rádi dívají. Jirka z toho měl radost, i když na druhou stranu mu práce chybí. Přeci jen celý život pracoval s profesionály, ať už to byl Karel Gott, Jiří Bartoška, Petr Nárožný a desítky dalších osobností,“ dodává Hájková.

Jan Pirk, Jiří Adamec, Libor Kment, Karel Vágner, Jan Čenský a Alka Hájková Flesh křest | Foto Jiří Gabriel

 

Radost z úspěchu režisérovi ale bohužel dlouho nevydržela, neboť pár dní na to utrpěl ošklivý úraz. Byl odvezen sanitkou do ÚVN a poté k manželce Janě domů. Kvůli závažnosti zranění se ale o svého manžela nemohla sama postarat. „Je to pro mě náročné období,“ řekla Adamcová. Tak doufejme, že po rekonvalescenci, kterou Jiří Adamec postupuje v pečovatelském domě v Řepích bude režisér opět zdráv.

0