Je tady daleko vážnější téma, které je potřeba řešit, říká Andrej Babiš

Alka Hájková

ing. Andrej Babiš | Foto: hnutí ANO
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Kandidát na prezidenta řeší velmi závažný problém, který se týká mnoha lidí osobně. V rozhovoru se svými příznivci Andrej Babiš mimo jiné také řekl, že se v mediálních debatách de facto objevuje.

Zaplněný sál v Brně | Foto: hnutí ANO

Pane Babiši, jste podporovatelem českých firem?

Samozřejmě. Zrovna dnes mám na sobě košili jedné z nich.

Lidem dnes chybí vzory. Máte vy nějaký ve své profesi byznysmena?

Velmi si vážím například Tomáše Bati. Líbí se mi například jeho motto: Nemluv a pracuj.

Vy jste se vzdal mediálních debat s proti kandidáty. Co by za ně kdo dal. Proč?

Například na ČT mě nenechají nikdy domluvit. Skáčou do řeči, takže se divák nic nedozví. Dávám přednost osobnímu setkání s lidmi. Ta jsou mi bližší než televize. Například teď v Kladně a Brně byly sály zaplněné, někteří zájemci o debatu museli i stát. Nejen současní kandidáti  na prezidenta o mě mluví všude a neustále, takže v těch debatách vlastně jsem pořád. Do televizní debaty půjdu ve čtvrtek ve 20 hodin do TV NOVA.

Vy se věnujete také zdravotnictví. Kterým oblastem?

Je tu vážný problém u onkologických pacientů. Kromě jiných léků chybí například jód. Velmi aktuální je psychiatrická a psychologická péče. Pokud dítě čeká na vyšetření více jak 3 měsíce, je to špatně. Naše nadace se věnuje a podporuje nejen finančně autismus, ale i schizofrenii. Kdo toto zažil osobně, v rodině, blízkém okolí, dokáže si představit vážnost problémů. Těmto lidem je potřeba také pomáhat.

 

71