Jak na jaře zasejete, tak na podzim sklidíte

Jana Černá

Foto: Pixabay
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Po „zimním spánku“ přišlo nejrásnější období roku. Jaro. Vše rozkvétá, příroda nabírá na síle a my s ní. Zasazujeme a kupujeme květiny, stromky, jezdíme do přírody a jsme různých plní plánů a přání. Čas, který nás může zbavit stresu a přinést nám inspiraci.

„Umět si správně přát, to je velmi důležité,“ říká pro VIPosobnosti.cz vědma Ája. „Někdy se nám ale naše sny nesplní a my jsme z toho smutní. Nakonec však přesně Vesmír ví, co nám má dát, čeho nás zbavit. A tak dostáváme ne to, co chceme, ale potřebujeme“. Proto je důležité si přát to, co je v souladu s naší duší a osudem. Rozhodně nemůžeme ovlivňovat svými touhami druhé. „Tady už narážíme, protože je to manipulace. To se nám může vymstít,“ pokračuje Ája.

Foto: Alena Šulcová

Na jaře jsme plní síly, nápadů, a tak to, čemu se věnujeme nám přinese na podzim ovoce. Proto je důležité, abychom fungovali stejně jako příroda.  Lehnout si pod rozkvetlý, rašící strom plný energie může být inspirující stejně jako pohled na rozkvetlou louku, poletující a zpívající ptáky. „Stačí pár minut denně a pokud se dokážeme soustředit, zbaví nás to stresu i chmurných myšlenek. Samozřejmě, že k pozitivní energii a zdraví je důležitá správná strava. Ovoce, zelenina, ale i čistá pramenitá voda nás zbaví jarní únavy a nastartuje správný metabolismus,“  dodává Ája.

Právě proto, že nejvíce energie máme na jaře, je potřeba ji využít proto, aby se nám vše, co jsme započali na podzim vátilo. Ten nás už vybízí opět k zimnímu spánku, Vánoce k rozjímání a opět k novému jaru. Užívejte chvil, které vám přináší inspiraci, sílu, radost a zbaví emočního napětí i chmurných myšlenek.

2