Ivana Zemanová: Žádám toleranci, některá vyjádření vůči mému manželovi jsou neetická

Autor: Alena Hájková

Pražský hrad, Śpanělský sál | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Ve čtvrtek byl narychlo na 16 hodinu na Pražském hradě svolán tiskový briefing ke zdravotnímu stavu prezidenta republiky. Na něm vystoupila manželka Miloše Zemana ve velmi emotivním proslovu, ve kterém žádá jediné.

Prezident Miloš Zeman byl v neděli opět hospitalozován. Přesně v čase, kdy skončili v česku volby a politici netrpělivě čekají, kdy a koho prezident pověří sestavením vlády a dalšími kroky, které s novou politickou situací souvisí. Bohužel Miloš Zeman v tomto čase leží na ARO ÚVN a není schopen se tomuto tématu věnovat naplno.

Ivana a Miloš Zemanovi jsou manželé téměř třicet let. „Ze všeho nejvíce si přeji, aby se manžel uzravil,“ sdělila Zemanová a pokračovala: „V tomto čase podstupuje léčbu, která vyžaduje čas. Každý z vás byl ve svém životě nemocný,“ dodává první dáma, která si přeje, aby se lidé i média chovala více eticky. „Není prvním prezidentem, který byl dlouhodobě nemocný,“ naráží tak na Václava Havla, který také onemocněl a svůj úřad nebyl schopný zastávat i několik měsíců.

K neetickému chování se přiklání i spolupracovník Václava Klause: „Docela obyčejný nenávistný hyenismus. Jsou přitom hranice, u kterých se zášť má zastavit. Ale některé lidské hyeny tyhle hranice nemají. Neomaleně si vynucují prolomení soukromí a také porušení ochrany lékařského tajemství. Kde byli všichni ti, kterým dnes tak ustaraně leží na srdci fungování prezidentského úřadu v dobách, kdy prezident Havel ležel po vážných operacích u profesora Pafka nebo profesora Bodnera v Rakousku a kdy celé měsíce opakovaně svou funkci nevykonával! Měřili tehdy stejným metrem? Mlčeli a přáli brzké uzdravení. A teď? Hanba mluvit, “ řekl pro VIPosobnosti.cz Ladislav Jakl.

Čtěte také: Ladislav Jakl: Řeknu vám, proč zesílila kampaň proti Andreji Babišovi

5