Doufám, že Karel Gott byl v mém obleku s perlami pohřben, říká módní návrhář

Autor: Jana Černá

Karel Gott | Foto: František Jirásek
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Přidat na Seznam.cz

Mistr Karel Gott nebyl jen profesionál, zpěvák s úžasným hlasem, ale také elegán, a to za všech okolností. I během své těžké nemoci, která se mu 1. října 2019 stala osudnou, dbal na svůj elegantní outfit. Byl v něm také pochován?

Vytříbený vkus, chování. To byl Karel Gott. Přesně dokázal vystihnout, jaké oblečení se hodí k jaké písni, příležitosti a setkání s lidmi. Rozlišoval, co je důležité, jakou personu má před sebou a tomu přizpůsobil svoji image. V rozhovoru do knihy O umění vycházet s lidmi popsal: „Samozřejmě, že výchova každého z nás začíná u rodičů. Přitom je ale důležité, aby člověk sám již od malička chtěl být noblesní, aby se krásně vyjadřoval a zdvořile jednal s lidmi. Aby neříkal „vole“, „trhni si, vole“. To není jen otázka školy nebo rodičů. Ten, kdo chce takový být, může už jako kluk obdivovat herce ve filmech nebo v divadle, může sledovat, jak se chovají nebo jak jednají s ženami.“

Sám zpěvák se časem stal také vzorem pro mnohé fanoušky, a to nejen u nás, ale také v zahraničí. „Je to jednoduché. Když mě film nebo kniha zaujmou, pak se i já chci podobat hrdinovi, kterého obdivuji. Nechci chodit ošuntělý, chci vejít a udělat dojem. Chci mluvit tak zajímavě a hezky, aby mi lidé začali naslouchat. A když něco chci, tak si vždycky najdu cestu, jak toho dosáhnout. Když žák je připraven, učitel se dostaví. Jako klukovi se mi líbil šarm Oldřicha Nového, okouzloval mě způsob, jakým oslovoval ženy, jak to s nimi uměl. Ale to není o umění jako takovém, to je o stylu,“ pokračuje ve vyprávění v knize Karel Gott.

Celý rozhovor najdete zde: Karel Gott: Vykalkulovaná diplomacie se hned pozná

Alka Hájková, Karel Gott, Silvestr 2011 | Foto: František Jirásek

Zpěvák si nechával šít obleky na míru, ale nakupoval je také v luxusním obchodě v Mnichově. „Vzpomínám si, jak si na natáčení Silvestra v roce 2011 nechal ušít oblek v Itálii. Velmi mu záleželo na tom, aby mu nejen padl jako ulitý, ale také se v něm cítil dobře,“ vzpomíná na společnou spolupráci producentka Alka Hájková. „V šatně si vzpomněl, že mu chybí ke košili manžetové knoflíčky. Ale naštěstí to bylo den před přímým přenosem na generálce. Takže druhý den už přijel Karel plně vybaven“, doplňuje Hájková.

Osmany Laffita | Foto: Se souhlasem Osmany Laffita

Pro Karla Gotta ušil oblek také Osmany Laffita. „Osobně tedy šaty nikomu nepůjčuji. Buď na to máš, nebo nemáš,“ řekl pro VIPosobnosti.cz exkluzivně módní návrhář. Výjimku ale přeci je udělal. „Na jeho osmdesáté narozeniny jsem mu navrhl a nechal ušít oblek, který měl mít na sobě na koncertě v O2 aréně. Ten koncert byl nakonec zrušen. Ale to byl můj dárek k jeho narozeninám. Doufám, že byl v tomto nádherném černém obleku s černými perlami pohřben,“ věří Laffita.

Čtěte také: Osmany Laffita: Osobnosti určují trendy, a podle toho to pak

0