Do hudebního Nebe odešel další Gottův muzikant

Jana Černá

Orchestr Ladislava Štaidla | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Jeden z excelentních muzikantů odešel 5. června za Karlem Gottem. Právě Mistra provázel trumpetista Václav Týfa patnáct let. Z původního orchestru zůstal naživu už jen Felix Slováček, Pavel Větrovec, Ondřej Soukup a kytarista Pavel Fořt.

Václav Týfa | Foto: se souhlasem Česká televize

Skvělý muzikant začínal hudební kariéru na počátku 60. let, a to v Orchestru Karla Vlacha. Později dostal nabídku hrát v Orchestru Ladislava Štaidla, který desítky let doprovázel zpěváka Karla Gotta po celém světě.  Stejně jako pianista Rudolf Rokl, saxofonista Felix Slováček, také  Václav Týfa dostával od Gotta na jeho koncertech prostor pro sólo. Všichni muzikanti sklidili obrovský aplaus, na což byl Mistr hrdý a často tak říkal: „Mám obrovské štěstí na lidi,“ ať už to byli muzikanti, skladatelé nebo textaři. Právě tento tým tvořil Gottovy profesionální zázemí.

Karel Gott, Rudolf Rokl | Foto: se souhlasemČeská televize

 

Václav Týfa se stejně jako Rudolf Rokl rád věnoval klasické hudbě. Působil nejen v Orchestru Karla Vlacha, Ladislava Štaidlla, ale také v Tanečním orchestru Československého rozhlasu a Orchestru Československé televize. V muzikantském Nebi se tak sešy hvězdy: Karel Gott, Rudolf Rokl, Václav Týfa a Ladislav Štaidl, aby si opět mohli společně zahrát úžasné skladby, hity, které nás provázely po declou dobu Gottovy úspěšné kariéry.

11