Diktátor? Nemám s tím problém, říká Tomáš Matonoha

Jan Čížek

Tomáš Matonoha | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

V jedné zemi vládne diktátor, který trpí syndromem vyhoření.  Co s ním,  ve chvíli, kdy už ho netěší jeho práce je téma pro tvůrce nové komedie o krizi diktátorského věku. V hlavních rolích se v divadle Broadway představí Veronika Žilková nebo Tomáš Matonoha.

Otázka pro Lukáše Pavláska, autora nové komedie o krizi diktátorského věku. Pomůže mu terapie? Změní zaměstnání? A jak se diktátor chová doma? Nosí papuče? Poslouchá svoji manželku? A co na to kolegové ze sdružení nezávislých diktátorů?

Veronika Žilková na tiskové konferenci | Foto: Alena Šulcová

Nová originální komedie vznikla jako reakce na současnou situaci ve světě. Humor byl vždy nejlepší duchovní obranou proti diktátorům, protože jestli něco nesnáší, pak je to fakt, že je někdo shazuje, dělá si legraci z jejich důležitosti a nadřazenosti.

Pohledem diktátora se tak podíváme do dějin osudů všech světových diktátorů. Hra je o historii i budoucnosti světových dějin. Jak se s jednotlivými postavami skamarádili samotní herci? „Já jen doufám, že to v čase, kdy budu hrát nepoběží v televizi důležitý fotbalový zápas,“ řekl s nadsázkou Tomáš Matonoha, který je velkým fanouškem tohoto sportu. „A diktátorství? Přijďte se podívat do divadla, tady vám to s Veronikou Žilkovou a dalšími kolegy předvedeme.“

Režisér společně s autorem této komedie obsadili do hlavních rolí Veroniku Žilkovou, Tomáše Matonohu nebo Davida Boshe. Scénu navrhl Daniel Dvořák a producentem představení je principál divadla Oldřich Lichtenberg. Premiéra se v divadle Broadway uskuteční 19.4.2023.

1