Andrea Růžičková se u motýlů rozplakala

Jana Černá

Andrea Růžičková | Foto: Alena Šulcová
Facebook
Twitter
WhatsApp
Picture of Alena Hájková
Alena Hájková

Redaktorka

Botanická zahrada v Praze otevřela na Zelený čtvrtek výstavu motýlů. Skleník Fata Morgana tak zdobí pestrobarevný hmyz z Asie. Slavnostního otevření se zúčastnily herečky Jana Plodková, Veronika Arichteva a Andrea Růžičková, která jak sama říká přírodu miluje.

Výstava motýlů | Foto: Alena Šulcová

Na dotaz, zda mají herečky blízko k přírodě a motýlům Plodková a Architeva odpověděly, že jejich zahrady jim nejsou přizpůsobeny. „Jakýkoliv hmyz je pro mě otravný,“ řekla doslova Plodková. Po slavnostním zahájení a přestřižení pásky se herečky vydaly na prohlídku výstavy motýlů. Její součástí je také vývojový model motýla, díky němuž budete moci jasně vidět velikostní rozdíly – od miniaturních vajíček přes obrovské housenky až po motýla s obrovským rozpětím křídel.

Výstava motýlů | Foto: Alena Šulcová

„My máme doma přírodní zahradu, takže máme rádi květiny, zvířata a samozřejmě i motýly,“řekla Andrea Růžičková, která se po skleníku procházela se zájmem jak o motýli, tak rostliny. „Po dlouhé pauze se chystám s rodinou zpátky domů na Slovensko. Během covidu přišly problémy s cestováním i kvůli tomu, že jsme se nenechaly očkovat. Už se moc těším,“ řekla dojatě Růžičková.

Výstava se koná ve skleníku Fata Morgana v období od 7. 4. do 21. 5. 2023 a je otevřena od úterý do neděle od 9.00 do 19.00 hodin.

2